18 september 2018
18:30

Referat: Billeberga GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed H – Viktor T, Oskar H, Mattias A, JT – Alex – Philip, Anders – Mathias K, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Linus som kom in som vänsteranfallare efter 37 minuter och spelade i den positionen matchen ut, Pontus som, bortsett från den sista minuten då han dessvärre än en gång skadat sig, sista halvtimmen som defensiv mittfältare, Hamuda som spelade sista kvarten som högeranfallare, Martin som spelade sista minuten som defensiv mittfältare och Mohammed Ali som inte spelade alls.

Eftersom jag inte var där är nedanstående skrivet av tränare Andreas.

Matchen började i ett ganska högt tempo, och det kändes att Billeberga nog skulle bjuda lite hårdare motstånd än tabellen visade.

Inte många målchanser första tjugo minuterna och ett knappt övertag för oss. Precis som vi förutspådde skulle matchen mer än vanligt avgöras i straffområdena (eftersom planen antagligen var kortare än reglementet) som nåddes ifrån stort sett hela planen.

Efter tjugo minuter fick de till ett inlägg där vår målvakt går i duell med deras anfallare men bollen studsar rakt upp och hamnar efter bicycleta av back lite oturligt till deras spelare som kan lägga in 1-0.

Sen tappar vi lite självförtroende och hittar inte riktigt rätt energi. Trots det fortsatt helt jämn match. I 30:e minuten spelar vi själva fram deras anfallare till bra läge. Mattias gör ett jättejobb och hinner upp och tvingar anfallaren ur vinkel. Tyvärr blir han ändå fälld på utrustningen som kommer - 2-0 på straff.

Sista 15 av första och första 7 av andra hör vi vår bästa period. Vi reducerar i 35:e ca. efter en djupledsboll från JT som Mattias K dunkar dit och därmed var det 1-2

Andra börjar vi med jättebra energi och skapar 2 jättelägen första 5. Sen får de en frispark som de lyfter in, tyvärr tappar Mohamed inlägget och de rullar in 3-1.

Underläge med 3-1 när de haft typ 1 bra målchans och vi 2-3 var naturligtvis oerhört tungt.

Vi chansar nu framåt lite halvdesperat. Och det är full Hawaii. Det är ändå när vi har bollen själva som vi ger bort den på halva mittplan och Billeberga avancerar fram och får till ett halvdant avslut som resulterar i 4-1. Lite senare springer Linus efter pass från Ahmed igenom till 4-2 och med deras avslutning på första halvlek i minnet känns det konstigt nog inte helt kört. Vi har sedan ett 2 mot 1- läge där vi tyvärr inte synkar och de kontrar in 5-2 strax efter ifrån nära håll och där dör matchen för andra gången. Vi skulle dock avsluta målskyttet med matchens tveklöst snyggaste mål där Hamuda vänder bort och skjuter bollen på halvvolley i en fin båge i ena krysset. Även denna gång efter pass från JT.

Sammanfattningsvis :Billeberga var hungrigare än vi på det stora hela, vi kom inte rätt i positionerna. Vi bjöd på många individuella misstag. Trots det var det ungefär jämnt i målchanser. Vi gjorde tre mål på våra 8 skott på mål. De gjorde 5 på sina 7 skott på mål.

Slutresultat alltså 5-3.